Soffhjältarna = RSM

Har du en förkärlek till äldre generationers TV- och datorspel och allt däromkring? Eller är du bara intresserad av en skön nostalgitripp? Då ska du bege dig till Frihamnspiren i Göteborgden 26e maj för den åttonde upplagan av Retrospelsmässan.

Vi i Soffhjältarna kommer såklart vara på plats.

Retrospelsmässan är ett årligt återkommande event där du kan prova mängder av äldre konsoler och datorer samt ta del av flera roliga saker som speltävlingar, marknadsdel och utställningar.

Retrospelsmässan startades 2010 av en grupp retrospelsentusiaster eftersom vi saknade en mässa här på västkusten med fokus på retrospel. Utvecklingen har sedan dess gått väldigt snabbt och bara på fyra år har det växt från 700 besökare till det 2015 då Retrospelsmässan hade nästan 4000 besökare.

Vi har som vision att arrangera Nordens bästa spelkultursevent. Vi vill att Retrospelsmässan skall vara en mötesplats för människor, oavsett ålder och kön, som delar intresset för retrospel samt kulturen däromkring. För varje år som går så växer Retrospelsmässan mer och mer och vi försöker alltid hitta på roliga saker för våra besökare och i år har vi flera nya spännande saker på gång. Att så många delar vårt
intresse för retrospel tycker vi är fantastiskt roligt.

Fakta Retrospelsmässan 2018

Datum: Lördagen den 26e Maj
Plats: Frihamnspiren ”Bananpiren” Göteborg
Öppettider: 09:00-21:00
Inträde: 200 kr (Barn under 10 år
gratis i målmans sällskap)

På Retrospelsmässan kan man bland annat:

  • Prova klassiska spel på mängder av olika spelkonsoler och datorer
  • Handla i en stor marknadsdel med säljare där du kan fynda retrospel och tillbehör
  • Delta i speltävlingar i flera olika retrospel med chans att vinna fina priser
  • Kolla in utställningar med klassiska spel, hårdvara samt tillbehör
  • Arkadspel, Flipper, Cosplay, LAN samt massa mer spännande saker!

Retrospelmässan har snabbt vuxit till en av Sveriges absolut största spelträffar så ta chansen och kom till Frihamnspiren i Göteborg den 26e Maj för en dag fylld av nostalgi, gemenskap och spelglädje. Detta vill du inte missa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *